Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

ΑΦΟΑΝ-Κ.ΒΑΡΝΑΛΗΣ

O ΑΦΟΑΝ και ο μορφωτικός σύλλογος Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ στεγάζονται απο 20-4-2012 στην Άνω Νεάπολη στο συγκρότημα των Δημοτικών σχολείων 20-25 σε αίθουσα που τους παραχωρήθηκε. Ήταν μια σημαντική προσπάθεια που έγινε με τη συνεργασία του Δήμου Νίκαιας και των Διευθυντών των δύο σχολείων.
Ο ΑΦΟΑΝ είναι αθλητικός, φυσιολατρικός σύλλογος και έχει αθλητικά τμήματα , επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ανδρική και γυναικεία ομάδα) και σκάκι, η αντρική ομάδα του συλλόγου στην επιτραπέζια αντισφαίριση αγωνίζεται  στην Β' εθνική κατηγορία.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ έχει αθλητικό τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ακαδημίες.
Ο σύλλογος δεν παίρνει χρήματα από τους αθλητές, τα μαθήματα και οι προπονήσεις είναι δωρεάν παρ' όλο που δεν επιδοτείται από τον Δήμο ή κάποιο άλλο φορέα. Έχει δράση και στα περιβαλλοντολογικά ζητήματα της περιοχής και για το όρος Αιγάλεω με δεντροφυτεύσεις και άλλες δράσεις.
Εδώ και 2 χρόνια , το καλοκαίρι οργανώνει ένα πολιτιστικό τριήμερο στο νταμάρι του Καραμπίνη με σύνθημα " διεκδικούμε ελεύθερους χώρους για όλους - το νταμάρι του Καραμπίνη να διαμορφωθεί σε αθλητικό χώρο».
Η δράση του ΑΦΟΑΝ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τις ξεχωριστές αθλητικές δυνάμεις της Νίκαιας, που λειτουργούν έξω από το κέρδος και την εμπορευματοποίηση, και αν στηριχτεί και αγκαλιαστεί από την Δημοτική Αρχή και τους άλλους φορείς μπορεί να αναπτύξη σημαντικές δράσεις για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τον πολιτισμό, δράσεις που είναι αναγκαίες ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.
Δημοσίευση σχολίου