Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Α.Φ.Μ.Ο- Α.Φ.Ο.Α.Ν

Ο όμιλος ΑΦΜΟ ΑΦΟΑΝ δημιουργήθηκε το 1984.
Αρχικά στεγαζόταν στη Νεάπολη μαζί με τον εξωραιστικό εκπολιτιστικό γυμναστικό σύλλογο Προφήτη Ηλία.
Οι δραστηριότητες του ομίλου είχαν ξεκινήσει απο το έτος 1981 με τα αθλήματα του ποδοσφαίρου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκάκι, εκδρομικό τμήμα, πεζοπορική ομάδα και taekwondo. Λόγω της νομοθεσίας της εποχής εκείνης δημιουργήθηκε ο Αθλητικός Φυσιολατρικός Όμιλος Άνω Νεάπολης επειδή ήδη υπήρχε ο ΟΦΟΝ.
Ξεκίνησε να λειτουργεί με ομαδικά και ατομικά αθλήματα και κυρίως με μια μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα που συμμετείχε σε ιδιωτικά ερασιτεχνικά τουρνουά επειδή η Ένωση Πειραιά δεν την ενέγραφε στη δύναμή της. Το έτος 1987 έγινε προσωρινή αναστολή δραστηριοτήτων του ομίλου επειδή η ιδρυτική ομάδα στρατεύθηκε. Το 1989 επαναδραστηριοποιείται κι συγκροτείται διοικούσα επιτροπή που αναλαμβάνει να οργανώσει το σύλλογο.
Τα πρώτα γραφεία του συλλόγου εγκαταστάθηκαν στην οδό Πλαπούτα και Θεμιστοκλέους στην Νεάπολη. Το 1990 τροποποιείταιτο καταστατικό και εναρμονίζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ και δημιουργούνται τα τμήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης και σκάκι που εγγράφονται στη δύναμη των αντίστοιχων ομοσπονδιών. Με απόφαση της Γ.Σ διαγράφονται τα ομαδικά αθλήματα και το σωματείο δραστηριοποιείται στα ανωτέρω ατομικά αθλήματα. Τα γραφεία λειτουργούν στη νέα διεύθυνση Δωδεκανήσου 60 στη Νεάπολη.
Παράλληλα πραγματοποιούνται εκδρομές στην Ελλάδα, λαχειοφόροι,συνεστιάσεις για την ενίσχυση των τμημάτων με μεγάλη επιτυχία. Τροποποιείται το καταστατικό και το Δ.Σ απο 7/λες γίνεται 5/λες για την καλύτερη λειτουργία του σωματείου.
Το 1990 η Δημοτική Αρχή (Βέρα Νικολαίδου) παραχωρεί ένα χώρο όπου στεγάστηκαν προγράμματα παιδικής ζωγραφικής, πινγκ-πονγκ και σκάκι.
Το 1992 για να εξασφαλίσει αυτοτέλεια, οργανωτική και διοικητική,το σωματείο νοικιάζει για τις ανάγκες του αίθουσα στην  οδό Βουλγαροκτόνου 103.
Η ομάδα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έφτασε μέχρι την Α2 κατηγορία και σήμερα βρίσκεται στην Β' Εθνική κατηγορία.
Η ομάδα των γυναικών αγωνίζεται στην Α' τοπική κατηγορία.
Η ομάδα σκάκι αγωνίστηκε στη Γ' Εθνική κατηγορία ενώ σήμερα αγωνίζεται στη Β΄Τοπική.
Μέχρι σήμερα οι δράσεις οφείλονται στη συλλογική προσπάθεια ακούραστων ανθρώπων του αθλητισμού, φιλάθλων, γονέων και αθλητών. Συμμετέχει στα δευτεροβάθμια όργανα των αντίστοιχων Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: