Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ


Ο Σύλλογος στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την εκδρομή στη λίμνη Τσιβλού. 
Σήμερα μετά από 94 χρόνια, η ομορφιά του τοπίου παραμένει μαγευτική. Η εκτάσεως 200 στρεμμάτων λίμνη με την στάθμη των νερών της να αγγίζει τα 80 μέτρα βάθος, την καθιστά έναν παράδεισο για τους καταδύτες. Πρόκειται για ένα ειδιαλλιακό οικοσύστημα περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο καστανοδάσος, ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα και πεύκα. Η λίμνη αγκαλιάζεται από τις οροσειρές του Χελμού στις οποίες βρίσκουν καταφύγιο αλεπούδες, ασβοί, νυφίτσες και βίδρες. Τα πλατάνια και οι βελανιδιές, με τα τζιτζίκια να τραγουδούν ασταμάτητα το καλοκαίρι, δίνουν μια ανεπανάληπτη μουσική υπόκρουση. Αμυγδαλιές, καλαμιές και ρίγανη είναι φυτρωμένα ολόγυρα, δίνοντας έτσι το δικό τους μεθυστικό άρωμα την άνοιξη.
Στα ήσυχα νερά της λίμνης ζουν πολλοί υδρόβιοι κάτοικοι όπως καραβίδες, κυπρίνοι και κουνουπόψαρα, ενώ στα γειτονικά βουνά χρυσαετοί, γύπες και πετρίτες φτιάχνουν τις φωλιές τους και πετούν κατασκοπεύοντας την γύρω περιοχή. Επίσης, λόγω του πυκνού ελατοδάσους, η περιοχή θεωρείται ένας θαυμάσιος μελισσότοπος.
Εκπληκτικής ομορφιάς είναι οι καθρεφτισμοί στα καταγάλανα νερά καθώς και οι αντανακλάσεις των ηλιαχτίδων, που δημιουργούν ένα ανεπανάληπτο θέαμα, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι χιλιάδες μικρά διαμάντια έχουν καθίσει στην επιφάνεια της. Η Απαράμιλλη ομορφιά της λίμνης δικαίως την κατατάσσει ανάμεσα στις ομορφότερες λίμνες, δίνοντας της το όνομα «μικρή Ελβετία» λόγω του αλπικού τοπίου που παρουσιάζει τους χειμωνιάτικους μήνες.
Οι κότσυφες και οι σπίνοι παρά το τσουχτερό κρύο δίνουν το δικό τους ηχόχρωμα και όλες οι αισθήσεις χορταίνουν εμπειρίες.
Οι εντυπώσεις είναι οι καλύτερες και οι εικόνες που μας έμειναν φεύγοντας μοναδικές! Θαυμάσαμε  τοπία, μέρη γεμάτα ιστορία και πάνω απ ' όλα περάσαμε υπέροχες στιγμές! Μας καλωσόρισε μια ηλιόλουστη λίμνη, η οποία κρύβει ανεκτίμητη φυσική ομορφιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: