Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

Κύριε Δήμαρχε
     Σας ενημερώνουμε ότι εδώ και οκτώ (8) χρόνια στην πόλη της Νίκαιας διεξάγεται σε ετήσια βάση η έκθεση Γυναικείας Εικαστικής Δημιουργίας με μεγάλη επιτυχία στον Πολυχώρο ''ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ'' και  ήδη διοργανώσαμε πριν λίγες ημέρες με επιτυχία την 7η έκθεση.
     Στις τρεις (3) τελευταίες διοργανώσεις και μετά την κατάργηση του Π.Κ.Δ.Ν, συνεχώς παρουσιάζονται προβλήματα που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του θεσμού.
     Ενδεικτικά αναφέρουμε :
1. Στην 5η έκθεση εμποδίστηκε η ανάρτηση των έργων την καθορισμένη ημερομηνία λόγω τέλεσης γαμήλιας δεξίωσης στο χώρο.
2. Στην 6η μειώθηκαν οι ημέρες διάρκειας της έκθεσης από δέκα (10) σε πέντε (5) λόγω απαίτησης άλλου συλλόγου να διεξάγει, σχεδόν, ταυτόχρονα δικές του εκδηλώσεις.
3. Τα δύο τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στο χώρο συνεχώς,κατά την διάρκεια της έκθεσης,  παιδιά, τα οποία πολλές φορές συνοδεύουν και γονείς, από προγράμματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης εισερχόμενα από την αίθουσα της έκθεσης παρά του ότι η αίθουσα προπόνησής τους διαθέτει δύο (2) εξωτερικές εισόδους.
4. Στην φετινή εκδήλωση και στις ημερομηνίες που καθορίστηκαν αποκλειστικά για την έκθεση, μετά από αίτησή μας τουλάχιστον τρεις (3) μήνες νωρίτερα, πάλι παρουσιάστηκε πρόβλημα λόγω ταυτόχρονης γιορτής των ΚΑΠΗ. Αποτέλεσμα ήταν να χαθούν τρεις (3) ημέρες επισκεψιμότητας, να απομακρύνονται και να τοποθετούνται ξανά τα έργα, να αλλάζουν ριζικά οι θέσεις του κάθε εκθέτη και να δημιουργηθεί αναστάτωση στις πενήντα (50) και πλέον συμμετέχουσες γυναίκες και ορισμένες από αυτές να αποσύρουν τις συμμετοχές τους. Ως υπεύθυνη των πολιτιστικών τμημάτων των συλλόγων, μετά την πίεση που δέχτηκα από την αγανάκτηση των γυναικών, πρότεινα λόγω της συμπεριφοράς του Δήμου απέναντί μας να σταματήσει η έκθεση και να μεταφερθούμε σε άλλο Δήμο για την επόμενη εκδήλωσή μας.
     Οι γυναίκες όμως της Νίκαιας απαίτησαν να συνεχιστεί η έκθεση και να παραμείνουμε στον Δήμο όπου ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, διότι, ο συγκεκριμένος χώρος κατακτήθηκε παλαιότερα με αγώνες από τους πολίτες της πόλης και ανήκει σε αυτούς για να τον χρησιμοποιούν απρόσκοπτα όταν νομίμως παραχωρείτε από τις υπηρεσίες του Δήμου.
     Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από κακή συνεννόηση των υπηρεσιών του Δήμου και όχι για κάποιο άλλο λόγο και ότι η ανοχή και η υπομονή που δείξαμε μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί ως αδυναμία.
     Ζητούμε από εσάς να συνεχιστεί η συνεργασία μας με τον ενδεδειγμένο, γι αυτές τις περιπτώσεις, τρόπο που γνωρίζετε.

Εκ μέρους των Δ.Σ των συλλόγων
Η Υπεύθυνη των πολιτιστικών τμημάτων
Σκευούλα Τσελέκου- Μπαρούνη
Δημοσίευση σχολίου