Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ


Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε αγωνιστική δράση αλλά στο άρθρο αυτό δεν θα αναφερθούμε σε αποτελέσματα. Ήρθε η ώρα να εμφανίσουμε κάποιους αγωνιστικούς χώρους και συμπεριφορές.
1. Στις δύο φωτογραφίες που βλέπετε δεξιά απεικονίζεται η αίθουσα του συλλόγου των Αιγυπτιωτών που μετέχει στο πρωτάθλημα της γ' τοπικής κατηγορίας. Όπως διακρίνετε καθαρά το δάπεδο είναι στρωμένο με γυαλιστερό πλακάκι ιδανικό για αγώνα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι αποστάσεις περιφερειακά του τραπεζιού είναι επιεικώς απαράδεκτες. Κανένα δεν ενδιαφέρει η σωματική ακεραιότητα των παικτών. Για ποιο λόγο να γίνει αγώνας σ' αυτό τον χώρο; Η ομοσπονδία γνωρίζει τον αγωνιστικό χώρο; τον έχει επισκεφθεί κάποιο μέλος της; Πρέπει να τραυματισθεί κάποιος αθλητής για να παρθούν μέτρα. Η αίθουσα αυτή είναι ένα διαμέρισμα στον 1ο όροφο πολυκατοικίας επί της 3ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή στο κέντρο της Αθήνας.






 2. Στις ανωτέρω φωτογραφίες απεικονίζεται ο καταπληκτικός υπόγειος αγωνιστικός χώρος για επιτραπέζια αντισφαίριση της ομάδας ''ΚΟΡΩΝΙΔΑ'' που μετέχει στο πρωτάθλημα της γ' τοπικής κατηγορίας. Ξεχωρίζουν τα καπάκια για τον υπόνομο τα οποία βρίσκονται σε ιδανική θέση για το πρώτο βήμα του αθλητή. Το πλακάκι γυαλίζει σαν καθρέπτης, ο ωφέλιμος αγωνιστικός χώρος είναι ευδιάκριτος και ακατάλληλος χωρίς να υφίσταται λόγος για μετρήσεις. Για ποιο λόγο να γίνει αγώνας σ' αυτό τον χώρο; Η ομοσπονδία γνωρίζει τον αγωνιστικό χώρο; τον έχει επισκεφθεί κάποιο μέλος της; Η σωματική ακεραιότητα των αθλητών δεν ενδιαφέρει κανένα.
Το σοβαρότερο είναι ότι και στις δύο αίθουσες αθλούνται και ανήλικοι.
3. Τελευταία αφήσαμε την συμπεριφορά γνωστού προπονητή ομάδας Α1 (η ομάδα του προηγείται στη βαθμολογία της κατηγορίας) όταν είναι στον πάγκο της άλλης ομάδας που κοουτσάρει. Είναι τόσο ομιλητικός την ώρα του αγώνα των αθλητών του που αγγίζει τα όρια διαφήμισης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Σε πολλές αναμετρήσεις, της μεγάλης κατηγορίας, γι΄ αυτό του το ελάττωμα έχει αποβληθεί.
Με πολιτισμένο τρόπο προσπαθείς να τον επαναφέρεις στην τάξη, για να σεβαστεί την προσπάθεια του αντιπάλου αθλητή, αλλά αυτός σε ειρωνεύεται και δεν σε υπολογίζει, προφανώς δεν γνωρίζει τι σημαίνει fair play (μια φιλοσοφία που ξεκινά από την Ελλάδα, από τ’ αρχαία εκείνα χρόνια, όπου θεωρούσαν την προσπάθεια του αθλητή, μέσα στον αγώνα, και κατά την διάρκειά του, ό,τι αναφύεται μέσα από τη ρήση του Αριστοτέλη «ένθα γαρ άμιλλα ενταύθα και νίκη».
Δηλαδή όποιος αμιλλάται, έστω κι αν νικηθεί, είναι νικητής στο μέτρο που ξεπέρασε τις δυνατότητές του.Αντίθετο της άμιλλας είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός και διαφέρουν μεταξύ τους και στο σκοπό και στα μέσα.Με την άμιλλα επιδιώκεται η υπερτέρηση με θεμιτά και έντιμα μέσα. Με τον αθέμιτο ανταγωνισμό η εξόντωση του αντιπάλου, με οποιοδήποτε μέσο
).
Σε αντιμετωπίζει με υποτιμητικό ύφος, υπεροπτική συμπεριφορά ή αδιαφορία.  Δυστυχώς δεν γνωρίζει ότι η αναγνώριση δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται καθημερινά κατόπιν πράξεων και όχι τίτλων.
<Τα άτομα με ναρκισσιστική διαταραχή έχουν ελαττωμένη επίγνωση της ταυτότητας με τρομερή υποτιμητική συμπεριφορά. Απαξιώνουν όλους, έχουν υπεροπτική συμπεριφορά με ιδέες μεγαλείου, είναι σε μόνιμη υπεράσπιση του εαυτού τους για «ψευτοαδικίες»> Dr D. Kountouris Αθήνα. http://neurotalk.blogspot.gr/2012_03_01_archive.html
Βέβαια δεν μπορούμε να μην τον ευχαριστήσουμε για την υπέροχη φιλοξενία που μας επιφύλαξε αφήνοντας στο δάπεδο του αγωνιστικού χώρου δύο μπουκαλάκια νερό, έξι πλαστικά ποτηράκια, ανοικτά, και ένα μπουκάλι πορτοκαλάδα. Το ότι η ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν είχε μια καρέκλα να κάτσει και οι αθλητές στέκονταν ''τιμωρία'' όρθιοι δεν τον προβλημάτισε.
Τέλος κάποιος πρέπει να του υπενθυμίζει τακτικά πως "τίποτε δεν είναι σημαντικότερο από το ίδιο το παιχνίδι".

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΥΡΟ BLOG
 ΄΄ http://greektabletennis.blogspot.gr/2013/12/blog-post_7393.html  ''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ : '' Στο ελληνικό πινγκ πονγκ έχουμε πει ότι ισχύει ο νόμος της ζούγκλας! Οποιος φωνάξει πιο δυνατά υπερισχύει... από κανόνες και τέτοια δύσκολα τα πράγματα! Υπάρχει ένας απλός κανόνας, που ειδικά στα τοπικά δεν τον τηρεί σχεδόν κανείς. Απαγορεύεται να δίνεις οδηγίες στον παίκτη σου κατά την διάρκεια του ματς. Στην αναμέτρηση του Λάκατα με τον Αναγνώστου και ενώ το παιχνίδι κρεμόταν σε ένα λεπτό σκοινί, κάποιος έδωσε οδηγίες στον Αναγνώστου και πετάχτηκε ο Γιαννακούρης (σ.σ. συμπαίκτης του) και του λέει: "Σταμάτα αυτό απαγορεύεται!!" Τέτοιο ήθος δεν το βρίσκεις συχνά! Είναι κύριος ο Πετράν, που είχε φέρει ντόνατς, μπανάνες και άλλα πολλά για να μείνουν οι φιλοξενούμενοι ευχαριστημένοι!! ''









 

Δεν υπάρχουν σχόλια: